• Hairli gradnja d.o.o. – Ulica Valmade 27, Pula
 • Fasaderski radovi

  FASADERSKI RADOVI

  Fasaderski radovi se odnose na izvedbu toplinske izolacije vanjskih zidova. Stiropor i kamena vuna koriste se najčešće za izradu demit fasade na obiteljskim kućama. Međutim, razlikujemo i fasade od kamena, drvene fasade, staklene fasade i dr.

  Na obiteljskim kućama fasada se obično završava dekorativnom žbukom koja može biti od akrila, silikona i silikata. Fasadni sokl se oblaže ekstrudiranim stiroporom i završava dekorativnom emulzijom tipa Teraplast. Cijena fasade po m2 ovisi o vrsti i debljini izolatora, proizvođaču fasadnog sustava, površini objekta te izvođaču radova

  VRIJEME IZRADE FASADE

  U slučaju da gradite kuću, ovakva izolacija je jedna od zadnjih koraka pri gradnji kuće. Potpuno ju je moguće obaviti i tijekom obnove, no prilikom prve gradnje pazite da su dovršeni ostali veći radovi poput krovišta, limarskih radova, postavljanja prozora, itd. Ili ćete u protivnom morati naknadno uklanjati i oštetiti novu vanjsku fasadu kako biste ove radove završili.

  Prilikom izrade fasade obratite pozornost i na godišnje doba tj. vanjsku temperaturu zraka jer nije svaka temperatura prikladna za izradu fasade.

  Skip to content